Stoelmassage op Locatie Wat is Stoelmassage

Ontspannende Powernap

International clients click here.

Wat is een stoelmassage eigenlijk?

Bij bedrijven is stoelmassage al jaren populair als vitaliserende powernap.

En tijdens evenementen werkt stoelmassage als een magneet. 

Het is de ideale ontspannende pauze voor bezoekers en medewerkers.

Een stoelmassage is gemakkelijk omdat zonder massage olie over de kleding heen wordt gemasseerd. Het is een preventieve en vitaliserende massage van 15, 20 of 30 minuten. De massagetijd is inclusief overleg om de massage af te stemmen en om na afloop de stoel te desinfecteren. Een kamer met een vrije werkruimte van 3x3m is al voldoende om de massage te kunnen uitvoeren. 

De massage wordt gegeven op een speciale ergonomisch ontworpen stoel die het lichaam ondersteunt. U zit in een voorovergebogen houding op de stoel. Het hoofd rust op een hoofdsteun met een zacht gezichtskussen. Uw armen liggen op een armleuning en de benen worden aan weerszijden van de stoel ondersteund door kniesteunen. De masseurs nemen alle benodigdheden mee.

Chairmassage. Neem plaats op de massagestoel rsi dag werkregio. wat is stoelmassage dag van de arbeid

Waarom stoelmassage

De focus van de massage is om houding en werkgerelateerde klachten te voorkomen. Vastzittende schouders, overbelaste nekspieren, stijve rug en vermoeide armen worden aangenaam gemasseerd. Shiatsu – acupressuur – drukpunten worden vrijgemaakt en triggerpoints – spierknopen ofwel spanningspunten worden verlicht.

Om de stoelmassage goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk om te weten of er eventueel sprake is van klachten, medicijngebruik en zwangerschap. Voorafgaand aan de massage worden gezondheidsvragen gesteld. Er wordt géén massage gegeven bij koorts en infectieziekten. Lees wanneer een aangepaste of geen massage wordt verzorgd.

Wat is en doet een stoelmassage nog meer? wordt ook vaak gevraagd. Massage is van invloed op de hormonale werking van het lichaam. Het lichaam komt tot rust en bouwt een hoge weerbaarheid op tegen stress. Aanraking zorgt ervoor dat diverse stoffen vrijkomen die de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen stimuleren en dat er stoffen vrijkomen die ontstekingsremmend en pijnstillend werken.

Daarnaast stimuleert massage de aanmaak van de gelukshormonen dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine, die zorgen voor blijdschap, welzijn, geluksgevoel en goed leervermogen. De lichaamscellen worden door het vrijkomen van hormonen voorzien van energie wat er ook voor zorgt dat u geconcentreerder kunt werken en beter kunt slapen. Meer info staat bij wetenschappelijke onderzoeken.

positieve invloed op lichaam en geest

Stoelmassages verminderen werkdruk en stimuleren werkplezier en vitaliteit. De massage is een ontspannende manier om het lichaam te stimuleren en is zeer geschikt om spanningsklachten, spierspanning, RSI en klachten door een niet optimale werkhouding te verminderen, te voorkomen en te laten verdwijnen. Ontspanning geeft het lichaam een positieve stimulans!

Volgens TNO verzuimen vitale medewerkers 27% minder en zijn zij 18% productiever. Een stoelmassage van 20 of 30 minuten zorgt ervoor dat medewerkers meer werkplezier hebben en bewust blijven van hun lichaam en werkhouding. Opdrachtgevers en werknemers in alle denkbare sectoren ervaren al jaren de voordelen en de positieve uitwerking van onze massages. 

Resultaten stoelmassage

 • Versterkt het immuunsysteem.
 • Vermindert stress en brengt ontspanning.
 • Verlicht spierspanning en hoofdpijn.
 • Vermindert RSI klachten.
 • Verbetert bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt focus, energie en productiviteit.
 • Verbetert de kwaliteit van de slaap.
 • Vermindert angst en depressies.
 • Verhoogt moreel en loyaliteit.
 • Vermindert personeelsverloop.
 • Verhoogt gevoel van plezier, welzijn en werkgeluk.
 • Vermindert kortdurend ziekteverzuim.

De belastingdienst heeft stoelmassage als voorziening op de werkplek de nihilwaardering toegekend. Hierdoor kunnen bedrijven de werknemers voor een goede uitoefening van hun functie stoelmassages aanbieden zonder dat deze beslag leggen op de beschikbare vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR). Lees meer over de fiscale voordelen

Bedrijven die ter preventie van werkgerelateerde klachten medewerkers een stoelmassage op het werk willen aanbieden, worden geadviseerd om de massages via een Risico-Inventarisatie en Evaluatie in het ARBO-plan op te nemen. Het aanbieden van stoelmassage is een investering die zich snel terug verdient én werknemers vinden een massage op het werk een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. 

join ons team wat is stoelmassage sinterklaas week van het werkgeluk donald duck dag stoelmassage noord holland zuid holland

Vitaliteitsweken & Themadagen

Het 2024 themadagen en vitaliteitsoverzicht is ideaal voor inplannen van stoelmassage dagen. Wij komen op locatie in heel Nederland. 

Noord-Holland  |  Friesland  |  Groningen  |  Drenthe  |  Flevoland  |  Gelderland  | Overijssel  | Utrecht  |  Zuid-Holland  |   Zeeland  |  Noord-Brabant  |  Limburg

Alle dagen van de week zijn professionele masseurs beschikbaar.  

Voor vragen over onze massage op locatie service kunt u contact opnemen met Maureen. Zij helpt u graag bij de invulling van de stoelmassages op het werk, tijdens themadagen of vitaliteitsweken. Download onze brochure. Handig bij het interne overleg met HR, marketing of CEO van uw bedrijf. Wij komen op locatie overal in Nederland.

Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie is aangesloten bij:
NIBIG = Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.
BvAA = Beroepsvereniging van Arbo Adviseurs.
BvS   = Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.
BMS  = Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche

waardering voor medewerkers

Vrijblijvende Offerte

Neem contact op voor stoelmassages op het werk, frequente bedrijfsmassages op kantoor, massage tijdens uw evenement of voor een andere vitaliteitsdag of themaweek.

De stoelmassages worden geheel afgestemd op de wensen en de mogelijkheden binnen uw bedrijf of van uw event. Geef datum(s), het aantal medewerkers en de locatie(s) door.

Vul het formulier in, mail ons met uw vraag of bel met Maureen. Zij beantwoordt al uw vragen over de kosten en de logistieke organisatie. 

error: Content is protected !!