28 februari
Op de Internationale RSI Dag wordt aandacht gevraagd voor een goede werkplek en voor een goede werkhouding. RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Het is een verzamelnaam voor allerlei arbeidsgebonden klachten zoals pijn, tintelingen of een onaangenaam verdoofd gevoel in nek- en schouders, armen en ellebogen en aan polsen, handen en vingers. Het constant uitvoeren van dezelfde bewegingen gedurende lange tijd, een statische houding en werkstress kunnen leiden tot RSI.
Kassamedewerkers, slagers, kappers en mensen die de hele dag achter de computer zitten, hebben steeds vaker te maken met RSI klachten. Bovendien komt RSI ook voor binnen andere vakgebieden. Door elke keer dezelfde handeling uit te voeren, kun je last krijgen van de spieren waardoor de doorbloeding minder goed wordt. Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder (KANS) leiden nog steeds tot veel verzuim. Regelmatig een stoelmassage op het werk helpt om RSI klachten voor te blijven.
Maak kennis met stoelmassage op de RSI DAG.
Wij komen graag langs voor stoelmassage op het werk of voor deze ‘Gift of Care’ dag zodra wij weer mogen masseren.
‘Rust behoort bij het werk als de oogleden bij de ogen.‘
– Rabindranath Tagore
Ooit gebeurd op 28 februari, de 59e dag van het jaar.
- 2020 E-bike is kip met gouden eieren voor fietsbranche. Recordaantal van 420.000 nieuwe elektrische fietsen zijn verkocht in Nederland.
- 2005 200 studenten bezetten voor de negende maal het Amsterdamse Maagdenhuis met als doelen studieduur beperkingen van tafel te krijgen en medebestuur over de universiteit te verkrijgen.
- 1957 Guust Flater verschijnt voor het eerst in het weekblad Robbedoes.
- 1935 Nylon wordt uitgevonden. Wallace Carothers produceerde het polymeer voor het eerst in het DuPont Experimental Station in Wilmington, Delaware, Verenigde Staten.
- 1928 Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk.
Geboren op RSI dag in:
- 1954 Youp van ’t Hek. Nederlandse cabaretier, columnist en schrijver.
- 1953 Paul Krugman. Amerikaanse econoom, Nobelprijswinnaar.
- 1942 Brian Jones. Britse rockmuzikant, oprichter van de Rolling Stones.
- 1929 Frank Gehry. Canadese architect van 8 Spruce Street en Guggenheim museum.
- 1901 Linus Pauling. Amerikaanse chemicus, activist, Nobelprijswinnaar.
Bronnen: