engelse-vlag-rechthoek.png
zomer traditionele chinese geneeskunde

Zomer en Celzouten

Aanvullende mineraalstoffen voor het lichaam. De jaargetijden vormen als ze ritmisch worden geleefd een welkome afwisseling in het leven. Het verdiepen in de altijd veranderende natuur kan een grote verrijking zijn en prikkelt de levendigheid van de mensen.

Zomer

De natuur is uitbundig met haar schoonheid, met haar pracht. Het is een tijd waarin bloesems veranderen in vruchten en deze tot rijping komen. Met verse vruchten, groentes en salades kan het lichaam in de zomer rijkelijk worden voorzien van levenskracht. Het terras of balkon worden favoriete plaatsen waar maatlijden worden genuttigd. Met zoveel frisse licht en zon bestaat er nauwelijks gevaar om ziek te worden. Toch zijn er ook mensen die een koude vochtige weersgesteldheid prefereren omdat hun warmtehuishouding niet goed functioneert of omdat ze de zon niet goed verdragen. Er zijn ook mensen die in de zomer problemen hebben met hun bloedvaten, last hebben van gezwollen handen of voeten of een allergie voor insectenbeten hebben. Celzouten in de zomer kunnen verlichting brengen.

Het samengaan met andere geneeswijzen

De originele celzouten volgens de receptuur van Dr. Schüßler zijn gezondheidsproducten en geen medicijnen en geen homeopathische geneesmiddelen. Ze kunnen naast andere medicamenten, regulier, homeopathisch, bloesemremedies etc., worden ingenomen. Zij belemmeren in geen geval de werking ervan. Integendeel, zij ondersteunen en bevorderen deze zelfs. Celzouten versterken de werking van andere medicijnen of supplementen omdat het lichaam die beter zal opnemen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

voorjaar en celzouten

De zomer en celzouten

Bindweefselontsteking

Een door tocht ontstane bindweefselontsteking kan met het volgende mengsel worden behandeld dat zo vaak als nodig kan worden gebruikt.

Nr.Aantal
320
410
820
1120
Bindweefselontsteking

Bescherming tegen zon

Zonnestralen vormen een bijzonder sterke belasting voor het lichaam. De temperatuur moet worden gereguleerd en een sterker filter moet worden opgebouwd in de opperhuid. De stofwisseling wordt door de zon enorm versneld, het hart klopt sneller en soms stijgt zelfs de lichaamstemperatuur.

Nr.Werking
1Elasticiteit van de huid
2Bij zonneallergie, verantwoordelijk voor toegenomen eiwitstofwisseling
3Zuurstofverzorging en versnelde stofwisseling.
6Ondersteunt opperhuid evenals pigmentvorming van de huid
8Wanneer men niet zo goed kan zweten, bevordert de vochthuishouding
10Bevordert uitscheiding van toegenomen afvalstoffen
11Bindweefsel in de huid.
1, 2, 3, 6, 8, 11Crème gel bescherming na het zonnen
Bescherming tegen zon

Examenvrees of faalangst: Leermengsel voor verhoogde prestaties op school

Als de zomer nadert beginnen sommige scholieren aan de laatste sprint. Steeds meer scholieren hebben faalangst. Deze angst blijft in het verdere leven vaak een rol spelen. De onbewuste spanning zorgt voor zeer veel verbruik van nr. 7. Het kan dan helpen om een eenvoudige en onschadelijke lichamelijke ondersteuning bij de hand te hebben. Het leermengsel werkt het hele jaar door en kan eenmaal of meerdere malen per dag worden ingenomen.

Nr.Aantal
310
510
610
810

Problemen tijdens reizen

Volwassenen en kinderen die last hebben van wagenziekte kunnen een aantal dagen voor vertrek beginnen met het celzout mengsel dat ook helpt bij problemen met trein-, boot- of vliegreizen.

  Nr.Korte reizen Aantal dagelijks   Nr.Korte reizen Aantal dagelijks
110, flexibiliteit+520, geeft moed
210, ontspant spieren+‘hete 7’10, brengt zenuwen tot rust
410, kalmeert klieren+920, neutraliseert de zuren
Korte reizen
  Nr.Langere reizen Aantal dagelijks   Nr.Langere reizen Aantal dagelijks
310+810
510+920-30
610+  
Langere reizen

Diarree, braken en verstoppingen bij kinderen

Omdat kinderen veel sensitiever zijn dan volwassenen reageren zij sneller en heftiger op veranderingen zoals de dagindeling, het eten en het klimaat. Is er in de zomer sprake van diarree en verstopping bij kinderen dan is het aan te bevelen om iedere 10 minuten 1 tablet nr. 3 te laten smelten. Bij braken en om de maagkrampen tot rust te brengen de ‘hete 7’ geven gecombineerd met iedere 15 minuten een tablet van nr. 3.

Diarree, braken en verstoppingen bij volwassenen

  Nr.Overgeven Aantal   Nr.Verstopping Aantal
310 310
510 ‘hete 7’10
610 820
920   
1020   
Bij volwassenen

Insectenbeten

Er is een combinatie van celzouten die bijzonder goed helpt bij insectenbeten. Maak een brij van 10 tabletten van nr. 2 en nr. 8 en breng dit op de te behandelen plek aan.

Klachten met bloedvaten

De zomer kan ondraaglijk worden voor mensen met problemen in de aders zoals bijvoorbeeld duidelijk aanwezige spataders. Door de warmte dijen de bloedvaten nog verder uit, wat pijn veroorzaakt. Op lange termijn is het aan te raden een combinatie van celzouten te nemen en een gel of crème gel met dit mengsel uitwendig toe te passen.

Nr.Aantal
110, trekt uitgezette vaten weer samen
410, verdunt het in de vaten opgehoopte bloed
920, neutraliseert de zuren in het bloed
1110, versterkt het bindweefsel van de bloedvaten
Bloedvaten
Jetlag

Wie problemen heeft met de aanpassing aan de lokale tijd kan dit direct reduceren door een verblijf van een aantal uren in de vrije natuur. Hierdoor wordt de aanpassing van de inwendige klok, de orgaanklok, ondersteund. De mineraalzouten die dit ondersteunen zijn:

Nr.Aantal
110
320
530
820
1110

Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

Wil je meer weten over Celzouten?

Bronnen:
Bloesem Remedies Nederland, Bram Zadelberg.
Vereniging voor biochemie volgens dr. Schüßler en Gezichtsanalyse, Zell am See.
T. Feichtinger & S. Niedan, Gezond het Jaar door met Schüßler celzouten.
T. Feichtinger & E. Mandel & S. Niedan, Handbuch der Biochemie nach Dr. Schüßler.
T. Feichtinger, Salze für Ihr Kind.

Bericht geschreven door

Delen
Delen

Deel het artikel met jouw netwerk.

Delen
Delen
error: Content is protected !!