noord brabant wat is stoelmassage secretaressedag reserveren stoelmassage op locatie maureen kessing contact dag van de thuiswerker secretaressedag dag van de lach lekker in je vel dierenassistente vitaliteit werkregio

Lekker in je vel

Hoe komt het dat je zo lekker in je vel zit na een stoelmassage?

Stoelmassage wordt door bedrijven als stresspreventie ingezet, omdat het een gezonde manier is om tot rust te komen, om het werkplezier te bevorderen en voor het lekker in je vel gevoel. Bij evenementen is een stoelmassage voor bezoekers een geweldig moment om even bij te komen van alle drukte. Een stoelmassage duurt 20 tot 30 minuten, ideaal voor een powernap. Je zit op een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel. De massage wordt over de kleding heen gegeven en nek, schouders, rug, armen, handen en benen worden gemasseerd.

Gelukshormoon Oxytocine

Wanneer onze huid wordt aangeraakt, gebeurt er iets wonderlijks in onze hersenen. Tijdens een massage maakt het lichaam het hormoon oxytocine aan. Oxytocine is de tegenhanger van onze stresshormonen adrenaline en cortisol.

Om de balans in het lichaam te handhaven en om gezond te blijven moeten deze twee systemen in evenwicht zijn. Het blijkt dat oxytocine op vele fronten een zeer positieve uitwerking op ons heeft en zelfs ons gevoel van geluk kan bepalen.

Oxytocine zorgt voor ontspanning en genezing én het is ook essentieel voor het aangaan en het onderhouden van relaties met onze naasten. Het is een ontspannings- en gelukshormoon dat vrijkomt bij aangenaam huidcontact, nabijheid en verbonden zijn.

‘Het leven hoeft geen strijd te zijn. Het is tijd om tussen de rozen te gaan dansen.’

– K. UVNAS MOBERG

Het effect van de massage

Tijdens de massage wordt door de aanraking oxytocine aangemaakt. Dit hormoon brengt een kettingreactie van fysiologische reacties teweeg en heeft een heerlijke werking op ons brein: een lagere hartslag en verlaging van de bloeddruk, ook een betere doorbloeding en vermindering van stresshormonen en tenslotte geeft het ons een gevoel van geluk. Kortom: allemaal effecten die de gezondheid en het gevoel van welzijn op velerlei vlakken stimuleren. Klik hier voor meer info over de effecten van een massage.

Lekker in je vel stoelmassage op locatie

Zorg dat je voorafgaand aan de massage iets hebt gegeten en genoeg water hebt gedronken. Heb je fysieke klachten, ben je zwanger of zijn er andere bijzonderheden te melden? Geef het aan de masseur door.

Drink na afloop van de massage een glas water. Start rustig met de werkzaamheden en geniet nog even na van het ontspannende gevoel. Uiteindelijk zal de massage je hernieuwde energie geven.

Zodra het weer mag, komen wij op locatie in heel NL voor stoelmassages op het werk, tijdens evenementen of voor een ‘Gift of Care‘ dag. Wil je alvast meer weten over de mogelijkheden? Mail naar info@stoelmassage-op-locatie.nl of bel 06 53 50 88 33.

Bron: Moberg, K. Uvnas (2007) De Oxytocinefactor.

error: Content is protected !!