Stoelmassage op Locatie Veelgestelde Vragen FAQ

Heldere antwoorden op een rij

International clients click here.

Wat is stoelmassage en hoe lang duurt het?

Welke klachten verminderen? Mag altijd worden gemasseerd? 

Regelen jullie de logistieke organisatie? Valt stoelmassage onder de WKR? 

Andere vraag? Neem gerust contact op.

Een stoelmassage zorgt voor ontspanning en verlaagt zowel fysieke als mentale klachten. Acupressuur-, shiatsu- ofwel drukpunten worden behandeld en triggerpoints ofwel spierknopen worden verlicht.

Stijve schouders, gespannen nekspieren en overbelaste armen worden aangenaam onder handen genomen en soepel gemasseerd. De massage is laagdrempelig omdat zonder olie over de kleding heen wordt gemasseerd.

De massage duurt 20 of 30 minuten. Bij evenementen kunnen ook 15 minuten stoelmassages worden geboekt. De massagetijd is inclusief 5 minuten voor de mondelinge intake, de wissel en het desinfecteren van de stoel.

De positieve effecten van een stoelmassage zijn zowel vermindering van klachten aan schouders, nek, rug en armen als verminderde stress en spanning. De werkhouding verbetert waardoor het risico op werkgerelateerde klachten afneemt.

Aanraking zorgt ervoor dat diverse stoffen vrijkomen die de doorbloeding, de aanmaak van de gelukshormonen dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine en het afvoeren van afvalstoffen stimuleren en stoffen komen vrij die ontstekingsremmend en pijnstillend werken.

Verder verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen waardoor de concentratie toeneemt. Bovendien verlaagt massage hoge bloeddruk door vermindering van stresshormonen en bevordert het herstel van spierweefsel. Lees meer bij Massage onderzoeken.

Uit ervaring is gebleken dat bij wekelijkse of tweewekelijkse stoelmassages op het werk spanningsklachten, RSI, klachten door een verkeerde werkhouding en het kortdurend ziekteverzuim afnemen. 

Maandelijkse massages bij bedrijven dragen bij aan de bewustwording van de (werk)houding en aan de toename van vitaliteit en werkplezier. Medewerkers komen snel tot rust komen en ontspanning geeft lichaam en geest een positieve stimulans.

Hoe vaak? Alles is mogelijk, zowel doorlopend als incidenteel. Bijv. als incentive, bij een bedrijfsevent, tijdens de week van de werkstress of andere themadagen. Uiteraard laten wij onze dienstverlening aansluiten op het vitaliteitsbeleid van uw onderneming.

De informatie over en de logistieke organisatie van de stoelmassages regelen wij voor u. Het massageschema wordt op maat gemaakt. 

U kunt kiezen voor een ‘papieren schema’ of u kunt gratis gebruik maken van onze online agenda om snel en eenvoudig een massage in te plannen. 

Het enige dat u hoeft te regelen is een geschikte kamer met een minimale vrije werkruimte van 3x3m en ventilatie mogelijkheid.

De belastingdienst heeft stoelmassage als voorziening op de werkplek de nihilwaardering toegekend. Hierdoor kunnen bedrijven de werknemers voor een goede uitoefening van hun functie stoelmassages aanbieden zonder dat deze beslag leggen op de beschikbare vrije ruimte van de Werkkostenregeling. Neem voor fine tuning contact op met uw fiscaal expert.

Soms is er sprake van een contra-indicatie. Dit betekent dat de massage moet worden aangepast óf dat u niet mag worden gemasseerd. Twijfelt u of u wel/niet mag worden gemasseerd? Neem contact met ons op of raadpleeg uw arts.

Absolute contra indicaties = geen massage
• Koorts, infectieziekten of besmettelijke huidaandoeningen.
• Ernstige ziekte, veel pijn of slechte algemene gezondheid.
• Kanker, bezig zijn met chemo behandeling of bestraling.
• Gebruik van alcohol of drugs.

Plaatselijke contra indicaties = massage met aangepaste druk, niet op plek van aandoening
• Beschadigde huid, blauwe plek, zwelling, wrat of psoriasis.
• Actieve reuma ontstekingen.
• Spataderen, trombose of vaatontstekingen.
• Hernia, whiplash, fracturen of kneuzingen.

Relatieve contra indicaties = massage met aanpaste druk
• Medicatie: pijnstillers, ontstekingsremmers, antibiotica, bloedverdunners of antidepressiva.
• Medicatie met gele sticker of voor diabetes mellitus.
• Lage of hoge bloeddruk.
• Zwangerschap (geef aan dat u zwanger bent). Let wel: sommige masseurs kiezen ervoor om tijdens de eerste 12 weken geen massage te geven.

Spierknopen worden ook triggerpoints genoemd. Het zijn pijnlijke verhardingen in spieren die niet meer ontspannen. Een spierknoop of triggerpoint kan bewegingsbeperking, stijfheid, verlies van kracht en pijnklachten veroorzaken. 

Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In ruststand is een spiervezel niet uitgerekt en ook niet samengetrokken. Bij een spierknoop zijn spiervezels wel samengetrokken. 

Het is een lokale verkramping die aanvoelt als een kabel of een streng omdat de spier is ingekort en verdikt. De doorbloeding stagneert op deze plekken waardoor afvalstoffen zich ophopen en gaan samenkleven.

Een massage stimuleert de bloedsomloop en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Het drinken van water stimuleert de circulatie en helpt om de vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen. U krijgt na de massage minder snel last van hoofdpijn of andere ongemakken.

De Pitjit Tjampoer stoelmassage is opgebouwd uit de onderstaande technieken. Pitjit betekent massage en Tjampoer staat voor gemengd. 

Pitjit massage: een stevige en dynamische massagevorm uit Indonesië. De spierknedingen verbeteren bloedsomloop, conditie, vitaliteit en verhogen het energieniveau.

Triggerpoint massage: gericht op het masseren van spanningspunten, kleine lokale kramptoestanden in spieren, om de bloedcirculatie te stimuleren.

Ayurvedische massage: een zachte massage afkomstig uit India gericht op tsubo’s en energiepunten om het lichaam te reinigen om fysiek en mentaal weer in balans te komen.

Thaise massage: creëert ruimte voor het loslaten van spanningen, heeft een diepe werking op belangrijke spiergroepen en verhoogt de flexibiliteit van het lichaam.

Lomi Lomi massage: een traditionele Hawaiiaanse massage die wordt uitgevoerd met de onderarmen en een diepe ontspannende werking heeft.

Shiatsu massage: een Japanse massage die acupressuur punten activeert om bloedcirculatie, doorstroming van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen te stimuleren.

Tuina massage: stimuleert het lichaam om zichzelf te helen. Drukpunten op de meridianen worden behandeld om de stroming van de Qi, de levensenergie, te herstellen.

stoelmassage friesland bedrijfsmassagepraktijken stoelmassage amsterdam massage wat doet het veelgestelde vragen

stoelmassage op locatie

Wilt u meer informatie over een incidentele stoelmassage dag op het werk of over doorlopende bedrijfsmassages op kantoor, over massage tijdens uw event, personeelsfeest of andere gelegenheid?

Download onze brochure. Handig bij het interne overleg met HR, marketing of CEO van uw bedrijf. De stoelmassages laten wij aansluiten op het duurzame inzetbaarheidsbeleid van uw organisatie of op de wensen tijdens uw evenement of themadag.

Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie is aangesloten bij:
NIBIG = Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.
BvAA = Beroepsvereniging van Arbo Adviseurs.
BvS   = Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.
BMS  = Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche

heerlijk ontspannen!

Vrijblijvende Offerte

Neem contact op voor stoelmassages op het werk, frequente bedrijfsmassages op kantoor, massage tijdens uw evenement of voor een andere vitaliteitsdag of themaweek.

De stoelmassages worden geheel afgestemd op de wensen en de mogelijkheden binnen uw bedrijf of van uw event. Geef datum(s), het aantal medewerkers en de locatie(s) door.

Vul het formulier in, mail ons met uw vraag of bel met Maureen. Zij beantwoordt al uw vragen over de kosten en de logistieke organisatie. 

error: Content is protected !!