Skip to content

Say yes to de-stress
Stoelmassage veel gestelde vragen

Hoe wordt een stoelmassagedag bij uw bedrijf of event geregeld?
Wat is een Pitjit Tjampoer stoelmassage?
Wat zijn de positieve effecten van massage op het werk?
Masseren jullie overal in Nederland?

Luister naar het lichaam. Bring Back Balance!

Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Veel gestelde vragen over stoelmassage

Pitjit Tjampoer stoelmassage

In de afgelopen jaren heb ik  massagegrepen samengebracht in een aangename massage combinatie zoals ik graag zelf een stoelmassage zou willen voelen. Vanuit mijn Indische achtergrond heb ik de combinatie de naam Pitjit Tjampoer gegeven. Pitjit betekent massage en Tjampoer staat voor gemengd. De Pitjit Tjampoer stoelmassage® is een heerlijke mix geworden die speciaal is ontwikkeld om een ontspannende en preventieve stoelmassage op de werkplek of tijdens evenementen te geven. De massage wordt per persoon aangepast en is opgebouwd uit de onderstaande technieken.

 

Pitjit massage

een stevige en dynamische massagevorm uit Indonesië. De spierknedingen verbeteren bloedsomloop, conditie, vitaliteit en verhogen het energieniveau.

Triggerpoint massage

gericht op het behandelen van spanningspunten, een kleine lokale kramptoestand in een spier. Spierknopen worden gemasseerd om de bloedcirculatie te stimuleren.

Ayurvedische massage

een zachte massage afkomstig uit India. Het is gericht op tsubo’s en energiepunten om het lichaam te reinigen om fysiek en mentaal weer in balans te komen.

Thaise massage

creëert ruimte voor het loslaten van spanningen, heeft een diepe werking op belangrijke spiergroepen en verhoogt de flexibiliteit van het lichaam.

Lomi Lomi massage

een traditionele Hawaiiaanse massage die wordt uitgevoerd met de onderarmen en heeft een diepe ontspannende werking.

Shiatsu massage

een Japanse massage die acupressuurpunten activeert om bloedcirculatie, doorstroming van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen te stimuleren.

Tuina massage

stimuleert het lichaam om zichzelf te helen. Drukpunten op de meridianen worden behandeld om de stroming van de Qi, de levensenergie, te herstellen.

Onze werkwijze

Onze massage op locatie service wordt naadloos afgestemd op het gezondheidsbeleid en de wensen binnen uw onderneming. In een kennismakingsgesprek beantwoorden wij al uw vragen over de kosten, de frequentie van de massages en welke werktijden het beste kunnen worden gehanteerd. 

– Onze offerte is maatwerk gebaseerd op uw wensen en op het aantal deelnemers.
– De informatie over en de organisatie van de massages regelen wij voor u.
– Gratis online agenda om snel en eenvoudig een massage in te plannen. 

Wij werken conform een privacy, gezondheid en hygiëne protocol en met de masseur is een overeenkomst conform de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) afgesloten.

De stoelmassages worden verzorgd door masseurs en gegeven aan medewerkers die met grote zekerheid weten dat zij gezond zijn en geen COVID-19 symptomen hebben. Voor het nieuwe werken is de werkwijze afgestemd op de richtlijnen van het RIVM. Download de maatregelen van Stoelmassage op Locatie. 

Het enige wat u hoeft te regelen is een geschikte werkruimte van minimaal 3x3m met ventilatie mogelijkheid en een gratis parkeerplaats. Wij regelen de rest.

Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie is aangesloten bij:

• NIBIG = Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.
• BvAA = Beroepsvereniging van Arbo Adviseurs.
• BvS = Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.
• BMS = Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche.

Wat is stoelmassage?

Zit u veel achter de pc te werken? Ervaart u regelmatig hoge werkdruk of verricht u zwaar lichamelijk werk? Dan is een stoelmassage op locatie heel erg goed voor u! De preventieve en vitaliserende massage van 20 tot 30 minuten wordt gegeven op een speciaal ontworpen stoel. De massagetijd is inclusief overleg om de massage af te stemmen en om na afloop de massagestoel en toebehoren te desinfecteren. Stoelmassage is laagdrempelig en gemakkelijk omdat over de kleding wordt gemasseerd. 

Een stoelmassage op locatie is een ontspannende en gezonde manier om het lichaam te stimuleren en om spanning te verminderen. Hoofd, nek, schouders, rug, armen, handen en benen worden gemasseerd. Het is een doelgerichte massage om mentale en fysieke klachten te voorkomen en te verlichten. Stijve schouders en overbelaste nekspieren worden soepel gemasseerd, acupressuur-/drukpunten worden vrijgemaakt en triggerpoints/spanningspunten worden verlicht. 

Stoelmassage kan op iedere locatie worden gegeven. Een ruimte van 3x3m is al voldoende. Ook tijdens evenementen en bij beurzen is er altijd wel een plekje te vinden waar de massage kan worden uitgevoerd.

 

Voorafgaand aan de massage

Het is belangrijk om voorafgaand aan de massage iets te hebben gegeten en om na afloop een glas water te drinken. Draagt u een sjaal, een dik vest of een colbert? Graag even uitdoen. Draagt u een bril? Ook even afzetten. Bent u zwanger of wilt u zwanger worden? Breng de masseur op de hoogte. U krijgt een aangepaste en ontspannende massage. Gezondheidsvragen Fit to Massage download checklist.

Waarom stoelmassage op het werk?

 

Voordelen stoelmassage

Een massage ontspant het lichaam. Feiten hebben bewezen dat stoelmassage effectief werkt bij stress gerelateerde klachten en dat het immuunsysteem verbetert. De positieve effecten van een stoelmassage zijn zowel vermindering van klachten aan schouders, nek, rug en armen als verminderde stress en spanning. De werkhouding verbetert waardoor het risico op RSI afneemt en het kortdurende ziekteverzuim vermindert. Aanraking zorgt ervoor dat er diverse stoffen vrijkomen die de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen stimuleren en die ontstekingsremmend en pijnstillend werken.

 

Vitaliteit

De andere voordelen van stoelmassage zijn vernieuwde energie, werkplezier en een verhoogde concentratie. Dit komt omdat het ‘feel good’ hormoon oxytocine door aanraking wordt aangemaakt. Dit hormoon vergroot het zelfvertrouwen en zorgt voor rust in het hoofd. Massage verbetert de doorbloeding en helpt het lichaam te herstellen. De zuurstoftoevoer naar de hersenen verbetert waardoor de concentratie toeneemt. Bovendien verlaagt massage hoge bloeddruk door vermindering van stresshormonen en bevordert het herstel van spierweefsel.

 

Frequentie stoelmassage 

Uit ervaring is gebleken dat stress, klachten door een verkeerde werkhouding en kortdurend ziekteverzuim afnemen bij wekelijkse of tweewekelijkse stoelmassages. Maandelijkse massages dragen bij aan de bewustwording van (werk)houding en aan de toename van vitaliteit. Stoelmassage op het werk is een Arbo voorziening en fiscaal voordelig.

Eenmalig, jaarlijks of als incentive. Het maakt niet uit, stoelmassage is een aangename vorm van ontspanning. Wij brengen op gepaste wijze uw blijk van waardering en dank over. 

Informatie over Massage Onderzoeken

Geen enkele opdracht is hetzelfde. Er wordt altijd een prijsvoorstel op maat gemaakt.

 

Of het nu om periodieke bedrijfsmassages gaat, een eenmalige opdracht of om massages bij een benefiet, hackathon, feest, event of congres, op de werkplek of op het strand, er staan altijd bekwame masseurs voor u klaar. De minimale afname per masseur is twee aaneengesloten uren. Wij rekenen geen reistijd en geen reiskosten, wel worden parkeerkosten in rekening gebracht.

 

Korting

Bij een afname van vijf uren of meer wordt 20% korting op het uurtarief toegepast. Voor jaaropdrachten geldt een scherper tarief. De uurprijs wordt gebaseerd op het aantal masseurs, de frequentie van de stoelmassages en van de eventuele inning van een eigen bijdrage. Info tarieven.

Er zijn drie budgettaire mogelijkheden voor massage in uw bedrijf: volledige betaling door werkgever, werknemer betaalt eigen bijdrage of gehele betaling door werknemer. Meer over Fiscaal voordeel.

Bent u een benefiet of iets anders dat bijzondere aandacht verdient aan het organiseren? Neem contact op voor een speciaal tarief.

Wij masseren overal in Nederland

 

Sinds 2006 verzorg ik stoelmassages binnen de zakelijke markt. De clientèle bestaat uit nationale en internationale ondernemingen in alle denkbare sectoren verspreid over het land. Ook voor particulieren zijn onze stoelmassagediensten in te huren. 

Alle deskundige masseurs met wie ik samenwerk, wonen en werken in heel Nederland. Ik kan u garanderen dat er altijd enthousiaste massage professionals in uw regio beschikbaar zijn. Ontdek wat onze handen voor uw onderneming of event kunnen betekenen. Ik help u graag verder om waardevol personeel gezond en vitaal te houden.

Zie Werkregio.

Klik hier voor protocol.

 

Algemene maatregelen stoelmassage 

  • Heb je 24 uur voor de massage ziekteverschijnselen annuleer dan de afspraak. Als de masseur 48-uur voorafgaand aan de opdracht klachten heeft, wordt een andere masseur ingepland.
  • Digitale inschrijving heeft de voorkeur. Meld je anders bij de contactpersoon in het bedrijf om een tijd op de inschrijflijst te reserveren.
  • Gezamenlijk houden opdrachtgever, medewerker en masseur toezicht op de naleving van de werkwijze en van het protocol van de opdrachtgever zodat de maatregelen en de massages elkaar naadloos aanvullen.

 

Massage kamer maatregelen 

  • Benodigde massage spullen worden buiten het bereik van de medewerker geplaatst.
  • Massage ruimte wordt na iedere massage geventileerd.
  • Contactpunten worden na elke behandeling gedesinfecteerd.

 

Medewerkers stoelmassage maatregelen 

Zoals gebruikelijk wordt de stoelmassage over de kleding heen gegeven. Je zit in een voorovergebogen houding op de stoel met de rug naar de masseur toe. Het hoofd rust ontspannen voorover op de hoofdsteun en de armen liggen comfortabel op de armleuning. Jouw handen en de handen van de masseur worden voor- en na de massage gedesinfecteerd.

 

Vooraf heeft de medewerker

1 Fit-to-Massage anamnese met gezondheidsvragen gelezen;
2 digitaal de massage gereserveerd of via de contactpersoon een afspraak gemaakt;
3 bij ziekteverschijnselen de massage afspraak geannuleerd.

 

Bij de afspraak

1 was voordat je komt de handen;
2 staat de deur open, je kunt direct doorlopen;
3 ben je te vroeg, wacht bij een gesloten deur op gepaste afstand;
4 begroeting met een glimlach zonder fysiek contact;
5 leg je persoonlijke spullen neer op een aangewezen plek;
6 worden jouw handen gedesinfecteerd;
7 intake Fit-to-Massage anamnese mondeling op 1,5m afstand;
8 beslist de masseur bij twijfel/contra indicaties of masseren verantwoord is.

 

Na afloop

1 wederom worden de handen gedesinfecteerd;
2 pak je zelf de persoonlijke spullen;
3 wordt bij vertrek de deur door de masseur voor je opengehouden en op gepaste wijze gegroet.

error: Content is protected !!