engelse-vlag-rechthoek.png
week van het vergeten kind knuffeldag valentijnsdag preventie assistent pannekoekdag

Week van Het Vergeten Kind

Niet vergeten, nooit vergeten! Gewoon onbezorgd kind kunnen zijn.

29 januari t/m 4 februari 2021

Stichting Het Vergeten Kind organiseert sinds 2014 de Week van Het Vergeten Kind. Een zorgeloze en vrolijke week voor kinderen in opvanglocaties. Kinderen in sobere opvangcentra zie je niet en hoor je niet. Daarom worden ze zo makkelijk vergeten.

Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. Zij strijden voor een stabiele en liefdevolle omgeving waar deze kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Positieve ervaringen met échte aandacht, zodat het vergeten kind zich gezien en gesteund voelt en weer zelfvertrouwen krijgt.

Laat hen in de Week van het Vergeten Kind voelen dat zij gehoord en gezien worden. Zij hebben het zo hard nodig!

Wij komen graag langs voor deze ‘Gift of Care’ dag.

Ik zie jou. Als deze dag pijn doet, jij je incompleet voelt, als jouw liefde stroomt in tranen, weet dat ik je zie. Het verdriet wordt niet minder. Dat weet ik heus. Maar ik wil er voor je zijn. Dus … Weet dat ik je zie. – Brievenbusgeluk

Ooit gebeurd op 29 januari, de 29ste dag van het jaar.

  • 2020 Beschuit met muisjes in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp: Dolgelukkig met geboorte van netgiraffe Maartje. Maartje weegt 50 kg.
  • 1998 Zestien landen tekenen de akkoorden voor het Internationaal ruimtestation ISS. Sinds 2 november 2000 is het station permanent bewoond.
  • 1996 Frankrijk stopt met kernproeven. President Jacques Chirac kondigde het ‘definitieve einde’ aan van het Franse nucleaire testprogramma, slechts één dag nadat het land een nucleair apparaat in de Stille Zuidzee tot ontploffing bracht.
  • 1967 De Mantra-Rock Dance vindt plaats in San Francisco. Het evenement wordt beschouwd als de belangrijkste spirituele gebeurtenis in het hippietijdperk van San Francisco.
  • 1886 De Duitse ingenieur Carl Benz patenteert de eerste moderne auto. Zijn ‘Benz Patent-Motorwagen Nummer 1’ was de eerste auto met benzinemotor.

Geboren op deze dag in:

  • 1954 Oprah Winfrey. Amerikaanse talkshow host, actrice, producer.
  • 1947 Harry Mens. Nederlandse makelaar en televisiepresentator.
  • 1947 Ans Markus. Nederlandse kunstenares.
  • 1862 Frederick Delius. Engelse componist.
  • 1860 Anton Tsjechov. Russische arts, auteur.

Bronnen:

hetvergetenkind.nl

timeanddate.com

Bericht geschreven door

Delen
Delen

Deel het artikel met jouw netwerk.

Delen
Delen
error: Content is protected !!