Stoelmassage op Locatie Massage Onderzoeken

De kracht van aanraking

International clients click here.

Lees de conclusie van ons eigen stoelmassage onderzoek en van andere massage onderzoeken.

Wat is het biochemische proces van een massage?

Verbetert massage het immuunsysteem en het concentratievermogen? 

Vermindert massage stress en agressie?

Stoelmassage onderzoek Maureen Kessing

In het kader van gezondheidsmanagement is in 2012 gedurende 18 weken bij een organisatie in Zwolle een stoelmassage onderzoek gehouden om de effecten van de tweewekelijkse stoelmassages meetbaar te kunnen maken.

Tijdens het onderzoek heeft het bedrijf één keer per maand de stoelmassages betaald en hebben de werknemers de tweede stoelmassage zelf bekostigd. In totaal zijn 225 stoelmassages onder 25 deelnemers (=100%) uitgevoerd.

Ten tijde van het onderzoek zijn bij 14 deelnemers fysiek en/of psychisch boven normaal belastende omstandigheden geweest die niet werkgerelateerd waren in casu verbouwing, zwangerschap, ernstige ziekte, studie/examen, verhuizing, scheiding of overlijden.

De deelnemers hebben bij aanvang van het onderzoek in totaal 45 klachten (=100%). 

De klachten hebben te maken met pijn in hoofd, nek, schouder en rug, RSI, concentratieproblemen, spanning, vermoeidheid, benen en overig.

De resultaten geven aan dat de stoelmassages hebben meegewerkt aan de vermindering van klachten.

massage onderzoeken pitjit tjampoer

Conclusies stoelmassage onderzoek Maureen Kessing

Tweewekelijks stoelmassage gericht op de werkgerelateerde spieren van nek, schouders, rug, armen en handen is een doeltreffende maatregel voor het significant verminderen van spanningsklachten en van klachten aan het bewegingsapparaat.

massage onderzoeken pitjit tjampoer

Voorts is gebleken dat de respondenten na de stoelmassage een toename van een algeheel gevoel van ontspanning (92%) en een afname van spannings- en pijnklachten (76%) ervaren, een beter humeur (60%) hebben en minder werkdruk (48%) waarnemen.

massage onderzoeken pitjit tjampoer stoelmassage

Overige massage onderzoeken

positieve stimulans

Tijdens een massage komen diverse stoffen vrij die de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen stimuleren. Daarnaast komen stoffen vrij die ontstekingsremmend en pijndempend werken.

Uit onderzoek naar de samenstelling van het bloed na een massage blijkt
• Toename van lymfocyten en oxytocine;
• Afname van cortisol en noradrenaline;
• Afname van antidiuretisch hormoon en corticotropin releasing hormoon.

Verder stimuleert massage
• Aanmaak van histamine, endorfines, serotonine, dopamine en mitochondria;
• Opnamevermogen van de lymfevaten;
• Bloedcirculatie.

Simpel gezegd
• Lymfocyten zijn witte bloedcellen die zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem. Zij houden schadelijke invloeden van buitenaf tegen.
Oxytocine is een hormoon dat vrijkomt bij positieve aanraking. Het speelt een rol bij sociale interacties en bij gevoelens van plezier en veiligheid.
• Cortisol en noradrenaline zijn hormonen die vrijkomen bij stress en die betrokken zijn bij vecht- of vluchtgedrag.
• Antidiuretisch hormoon speelt een rol in agressief gedrag.
• Corticotropin releasing hormoon stimuleert de aanmaak van cortisol.
• Histamine zorgt voor een goede doorbloeding en reguleert het slaapproces.
Endorfines zijn de lichaamseigen pijnstillers.
Serotonine is het gelukshormoon. Het zorgt voor een prettige stemming, een goed leervermogen, het bevorderen van slaap en de verwerking van pijnprikkels.
Dopamine speelt een grote rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn.
• Mitochondria voorzien de lichaamscellen van energie.
• Via het lymfe- en bloedvatenstelsel verlaten afvalstoffen het lichaam.

Bronnen overige massage onderzoeken:
– Mark H. Rapaport, online.liebertpub.com
– Justin D. Crane McMaster, fhs.mcmaster.ca
– Tiffany Field, 6miami.edu/touch-research

verbetering alertheid

Ander massage onderzoeken laten zien dat tijdens een massage de hersengolven veranderen in golven die overeenkomen met verhoogde alertheid, dat wiskundige problemen in ongeveer de helft van de tijd met circa 50% minder fouten worden opgelost, dat de deelnemers aan het eind van het massage onderzoek zich minder moe voelen en dat zij beter in staat zijn helder te denken, dat angsten na de massages verminderen en dat de deelnemers na de massages meer ontspannen zijn.

Wat doen hersengolven?
De linker hersenhelft is actiever tijdens logische en rationele denkprocessen. De rechter hersenhelft is actiever bij creativiteit en verbeelding.

• Alpha hersengolven worden geproduceerd tijdens een ontspannen en volledig bewuste staat van de hersenen waarbij de aandacht meer naar binnen is gekeerd. Deze golven nemen vanzelf toe als je de ogen sluit, bijv. bij een wandeling of bij dagdromen. Door alpha golven nemen we gemakkelijker informatie op en wordt het geheugen verbeterd.
• Bèta hersengolven worden geproduceerd tijdens een actieve en volledig bewuste staat van de hersenen waarbij de aandacht actief op de buitenwereld is gericht. Het aantal bèta golven gaat omhoog door stress en angst, bijv. tijdens werk of bij een discussie, en het gaat omlaag door spieractiviteit en tijdens sporten. Bèta golven geven de kwaliteiten van logisch denken en het oplossen van concrete problemen.
• Delta hersengolven worden geproduceerd tijdens een diepe slaap zonder het besef van het fysieke lichaam en zonder herinnering aan de activiteiten die tijdens de slaap worden uitgevoerd. Delta golven worden geassocieerd met de herstelstadia van slaap en met een hoge mate van empathie en intuïtie.
• Thèta hersengolven komen het meest voor tijdens de oppervlakkige slaap, bij emotionele creatieve bezigheden en bij diepe meditatie met weinig tot geen besef van het fysieke lichaam. Onze aandacht is volledig naar binnen gericht. Thèta golven zijn meer aanwezig bij diepe ontspanning en worden geassocieerd met inspiratie, met dromen en met beeldend denken. Zij zijn verbonden met het opslaan van herinneringen in het lange termijn geheugen, met versneld leren en met zelfgenezing.

contact Noord Brabant onze werkwijze massage onderzoeken stoelmassage arnhem functioneel beheerder werkwijze wat is stoelmassage

Waardevol personeel duurzaam inzetbaar

Stoelmassage is een werkgeluk moment dat 2 in 1 heeft: vitaliteit & werkplezier. Vergroot de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers met frequente ontspannende massages op het werk. Wij komen op locatie in heel Nederland.

Een stoelmassage is een gezonde manier om het lichaam te stimuleren en om spanning te verminderen. Spanning in rug, schouders, nek en armen wordt aangenaam onder handen genomen en spieren worden soepel gemasseerd. 

Wilt u meer informatie over een incidentele stoelmassage dag op het werk of over doorlopende bedrijfsmassages op kantoor, over massage tijdens uw event, personeelsfeest of andere gelegenheid? Download onze brochure. Handig bij het interne overleg met HR, marketing of CEO van uw bedrijf. Het stoelmassage programma laten wij aansluiten op het beleid van uw organisatie of op de wensen tijdens uw event. 

Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie is aangesloten bij:
NIBIG = Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.
BvAA = Beroepsvereniging van Arbo Adviseurs.
BvS   = Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.
BMS  = Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche

The power of touch

Vrijblijvende Offerte

Neem contact op voor stoelmassages op het werk, frequente bedrijfsmassages op kantoor, massage tijdens uw evenement of voor een andere vitaliteitsdag of themaweek.

De stoelmassages worden geheel afgestemd op de wensen en de mogelijkheden binnen uw bedrijf of van uw event. Geef datum(s), het aantal medewerkers en de locatie(s) door.

Vul het formulier in, mail ons met uw vraag of bel met Maureen. Zij beantwoordt al uw vragen over de kosten en de logistieke organisatie. 

error: Content is protected !!