Skip to content

Fiscaal voordeel
Vitaliteit & Gezondheid

De overheid stimuleert werkgevers met fiscaal voordeel. Stoelmassage is een erkende ARBO voorziening. Klachten verminderen, ziekteverzuim daalt.

Investeren in gezonde arbeidsomstandigheden? Duurzame inzetbaarheid van medewerkers bevorderen? Wilt u jaarlijks per werknemer ziektekosten besparen?

Investeren in het lichaam levert lijfrente op.

ARBO interventie met groot rendement

Met fiscaal voordeel stimuleert de overheid werkgevers om te investeren in gezonde arbeidsomstandigheden. Zij erkent de meerwaarde van onze stoelmassages bij bedrijven als een manier om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Stresspreventie door structureel stoelmassage onder werktijd is een win-win situatie.

Stress is één van de snelst groeiende oorzaken van ziekteverzuim. Jaarlijks lopen veel mensen het risico op een burn-out, RSI of op andere werkgerelateerde klachten. De verzuimkosten per werknemer lopen snel op tot € 250,- à € 400,- per dag. Voor dit bedrag kan een medewerker één jaar lang regelmatig massage op het werk krijgen. 

Fiscaal voordeel massage onderzoek safer internet dag dag van de constructeur

Door de vitaliserende en ontspannende stoelmassage voelen medewerkers zich fitter, hebben minder last van nek- en schouderklachten en voelen zich gewaardeerd. Tevreden medewerkers besparen de onderneming op de lange termijn geld, hebben meer werkplezier en blijven graag bij uw organisatie werken. Investeren in vitaliteit verdient zich snel terug.

Stoelmassage is een erkende ARBO voorziening én past als onderdeel in een Individueel Keuzebudget (IKB) of een Individueel Vitaliteitsbudget (IVB). Als ARBO voorziening valt stoelmassage onder de nihilwaardering waardoor het volledige bedrag als bedrijfskosten kan worden opgevoerd. De belastingdienst heeft voor het fiscaal voordeel een aantal voorwaarden opgesteld die worden toegelicht. 

Vanwege het advies om zoveel mogelijk thuis te werken heeft de belastingdienst op 4 maart 2021 de voorwaarde ‘massage tijdens werktijd’ verruimd met ‘een tijdstip afgesproken tussen werknemer en behandelaar, ook indien onzeker is of dit tijdstip onderdeel uitmaakt van de werktijd van de werknemer’. Werkgevers kunnen de stoelmassages bij de aangesloten bedrijfsmassagepraktijken als ARBO voorziening blijven aanbieden. 

Preventieve investering, groot voordeel

Massage op locatie Maureen Kessing Internationale vrouwendag dag van de verpleging schoonmaker

Fiscaal voordeel

RI&E

Bedrijven die medewerkers ter preventie van werkgerelateerde klachten stoelmassage op het werk willen aanbieden, worden geadviseerd om via een Risico-Inventarisatie en Evaluatie de massages op te nemen in het ARBO-plan.

In een RI&E wordt het gezondheidsrisico van langdurig beeldschermwerk opgenomen en in het ARBO-plan staat dat stoelmassage voor alle medewerkers ter beschikking wordt gesteld die werkgerelateerde klachten hebben en/of repeterend werk verrichten.

Join ons team. Online agenda Veelgestelde vragen - FAQ fiscaal voordeel

Fiscaal voordeel

VOORWAARDEN

In alle redelijkheid zijn de stoelmassages in het RI&E en ARBO-plan opgenomen. De massage vindt tijdens werktijd plaats en de werknemer betaalt geen eigen bijdrage. De frequentie en de duur van de massage is naar ratio en er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Wanneer niet aan bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan, kunnen de stoelmassages wel onbelast worden verstrekt ten koste van het WKR forfait.

Bedrijfsmassage fiscaal voordeel massage wat doet het Wereld NGO Dag dierenassistente onderwijsweek

Fiscaal voordeel

WKR

De kosten van het inhuren van stoelmasseurs vallen onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld van loonheffing). De stoelmassages kunnen hierdoor volledig en onbeperkt worden opgevoerd als bedrijfskosten zonder dat dit ten koste gaat van het WKR forfait van 1,7%. 

Op basis van regelgeving van het Ministerie van Financiën kunnen werkgevers de facturen van de stoelmassages op locatie als vrije verstrekking voor 100% opvoeren als bedrijfskosten.

Budgettaire mogelijkheden

Werkgever betaalt volledig

In Europa is de werkgever wettelijk verantwoordelijk voor het arbeidsrisico van de werknemer. Dat is de reden dat de kosten van een stoelmassage door de belastingdienst als een vrije verstrekking worden beschouwd als u de bedrijfsmassages in uw ARBO-plan heeft opgenomen.

U hoeft over de massages geen extra loonheffingen te betalen en u kunt de gemaakte kosten voor 100% opvoeren als bedrijfskosten. Ook de btw mag worden verrekend. Veel van onze opdrachtgevers hebben voor deze manier van aanbieden gekozen omdat het de meest voordelige optie is.

Wanneer u de massages niet in uw ARBO-plan opneemt, kunt u via de WKR de stoelmassages onbelast binnen het WKR forfait verrekenen. Neem voor fine tuning contact op met uw accountant of uw belastingadviseur.

Eigen bijdrage werknemer

Om eigen verantwoordelijkheid van medewerkers te stimuleren, kunt u voor de stoelmassages een eigen bijdrage van de werknemers vragen. Over het algemeen wordt met een eigen bijdrage van € 5,- goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Het bedrag kan rechtstreeks aan ons worden voldaan of u kunt dit verrekenen met het brutoloon. Het overzicht van de eigen bijdrage wordt met de factuur meegestuurd.

LET OP! De kosten van de stoelmassage zijn voor u als bedrijf niet meer onbelast en u kunt geen gebruik meer maken van het fiscale voordeel. De gerichte vrijstelling voor ARBO voorzieningen geldt niet meer omdat de werknemers een eigen bijdrage moeten betalen.

Werknemer betaalt ZELF

Als werkgever kunt u medewerkers de mogelijkheid bieden om op eigen kosten deel te nemen aan een stoelmassage programma in uw bedrijf.

De massageruimte en de tijd worden door uw organisatie ter beschikking gesteld. De kosten kunnen door de medewerker rechtstreeks aan Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie worden voldaan.

Betaling gaat via een betaalverzoek of via de reservering in de online agenda. Contante betalingen worden niet geaccepteerd.

Een massagedag op het werk.
Voordelen voor werkgevers en heerlijk voor werknemers.
Minder verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde medewerkers.

Heel tevreden

Altijd heel tevreden over de stoelmassages voor mijn team en mijzelf. Fijne samenwerking, korte lijn en ontspannende massages. Een #aanrader!

Sandra
Voorheen had ik veel last van mijn rug…

Voorheen had ik veel last van mijn rug en moest ik op regelmatige basis naar de chiro. Sinds Maureen mij masseert hoef ik nog maar 2x per jaar naar de chiro en de rest van de tijd onderhoud Maureen mijn rug. Massage is heerlijk en duurt altijd te kort. Maureen weet heel goed hoe hard of hoe zacht ze moet masseren en daarnaast geeft ze ook altijd tips over zaken die je zelf kan doen om rugpijn te minimaliseren. oftewel helemaal top.

Isabel
Tijdens werk even lekker ontspannen

Even ontspannen tijdens een drukke werkdag. Goede ervaring en een stukje persoonlijke aandacht van de masseur.

Adrie
Een reden op zich om naar kantoor te gaan!

20 minuten op de stoel bij Maureen of haar collega's is een reden op zich om naar kantoor te gaan. Echt even 20 minuten ontspannen, ze houden rekening met je klachten en wat je lekker vindt en het scheelt een hoop fysio bezoekjes in een jaar. Echt een aanrader!

Henk
De massages bij ons op kantoor zijn…

De massages bij ons op kantoor zijn altijd top! Altijd professioneel, maar wel met een leuk gesprek en een warm hart ♥

Alroye

Interesse of vragen?

Neem contact op met Maureen voor informatie over een stoelmassage dag op het werk of voor regelmatige bedrijfsmassages, massage tijdens uw evenement of voor een andere happening. 

Het stoelmassage programma laten wij naadloos aansluiten op het gezondheidsbeleid van uw organisatie of op de wensen voor uw event. Bel, mail of vul het formulier in. Tot snel!

error: Content is protected !!