Ondernemers worden met fiscaal voordeel gestimuleerd om te investeren in goede arbeidsomstandigheden voor gezonde en duurzaam inzetbare medewerkers.
Met stoelmassage op locatie bij bedrijven verminderen werkgerelateerde klachten en daalt het ziekteverzuim. Wilt u jaarlijks per werknemer ziektekosten besparen?
Geef stress en werkgerelateerde klachten geen kans.
De overheid stimuleert werkgevers om te investeren in goede en gezonde arbeidsomstandigheden. Stoelmassage op het werk is een aangename manier om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen en te verbeteren. Het voorkomen van werkgerelateerde klachten door structureel bedrijfsmassage is een win-win situatie.
Stress is één van de snelst groeiende oorzaken van ziekteverzuim. Jaarlijks lopen veel mensen het risico op een burn-out, RSI of op andere werkgerelateerde klachten. Verzuimkosten per werknemer lopen snel op tot € 250,- à € 400,- per dag. Voor dit bedrag kan een medewerker één jaar lang regelmatig massage op het werk krijgen.
In Europa is de werkgever wettelijk verantwoordelijk voor het arbeidsrisico van de werknemer en dient de werkgever voor de gezondheid van zijn werknemers te zorgen. Stoelmassage op het werk past als onderdeel in een Individueel Keuzebudget (IKB), een Individueel Vitaliteitsbudget (IVB) en kan onder voorwaarden in het ARBO-plan worden opgenomen.
Om werkstress te verminderen, is het belangrijk om in te zetten op dat waar medewerkers energie van krijgen. Het aanbieden van stoelmassage is een investering die zich snel terug verdient én medewerkers vinden massage op het werk een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.
Per 1 januari 2022 heeft de belastingdienst stoelmassage als voorziening op de werkplek de nihilwaardering toegekend. Hierdoor kunnen bedrijven de werknemers voor een goede uitoefening van hun functie stoelmassages aanbieden zonder dat deze beslag leggen op de beschikbare vrije ruimte van de WKR.
Stoelmassage kan in individuele situaties onder de gerichte vrijstellingen voor Arbo voorzieningen vallen. Bedrijven die ter preventie van werkgerelateerde klachten stoelmassages op het werk willen aanbieden, worden geadviseerd om via een Risico-Inventarisatie en Evaluatie de massages op te nemen in het Plan van Aanpak / ARBO-plan.
In een RI&E wordt het gezondheidsrisico van de klacht veroorzakende werkzaamheden opgenomen, bijvoorbeeld langdurig beeldschermwerk. In het Plan van Aanpak / ARBO plan is de reden en de noodzaak onderbouwd waarom stoelmassage ter beschikking wordt gesteld voor medewerkers die werkgerelateerde klachten hebben.
Wanneer stoelmassages niet in een Risico Inventarisatie en Evaluatie zijn opgenomen, vallen massages die op de werkplek ter beschikking worden gesteld onder de zogenaamde nihilwaardering zonder dat deze beslag leggen op de beschikbare vrije ruimte van de WerkKostenRegeling.
Neem voor fine tuning contact op met uw fiscaal expert.
Neem contact op met Maureen voor informatie over een stoelmassage dag op het werk of voor regelmatige bedrijfsmassages, massage tijdens uw evenement of voor een andere happening.
Het stoelmassage programma laten wij naadloos aansluiten op de wensen van uw organisatie of op de mogelijkheden voor uw evenement. Bel, mail of vul het formulier in. Tot snel!
Maureen Kessing
Steurendaal 60
2553 PP Den Haag
Aangesloten bij NIBIG, BvAA, BvS en BMS.
Heel tevreden
Voorheen had ik veel last van mijn rug…
Tijdens werk even lekker ontspannen
Een reden op zich om naar kantoor te gaan!
De massages bij ons op kantoor zijn…